Meddig működik az iPhone?

A negyedéves befektetői konferencia során megjelenő adatok alapján végzett elemzés szerint egy Apple eszköz átlagos élettartama valószínűleg több, mint négy év. Ez azt sugallja, hogy az iPhone-ok és az iPad-ek aktív használati ideje kétszer olyan hosszú, mint egy tipikus fogyasztói iPhone upgrade ciklus, illetve mint más egyéb mobil telekommunikációs eszközöké.

Miért vegyünk iPad-et?

Először is a hordozhatóság: sokkal egyszerűbb és könnyebb egy iPadet cipelni nap, mint nap egy Macbook helyett. Másodszor, ha elutazunk valahova, akkor is praktikusabb. Biztos veled is megtörtént már, hogy elmentél hosszú hétvégére egy nagyobb táskával és majd leszakadt a vállad a géped súlya miatt. Az iPad ebben az esetben is remekül helyettesítheti a Macbook-kat.

Melyik iPhone-t válasszam?

Az iPhonepont csapata szeretne segíteni az új iPhone vásárlása előtt állóknak. Megpróbálunk sorrendet felállítani, hogy szerintünk melyik lehet a legjobb választás a technikai tulajdonságokat, a méretet és a készülék korát figyelembe véve.

Miért használj eredeti Apple kábelt?

Az ember mindig próbál spórolni, hogy ne vegye meg a drága, eredeti Apple kábelt, amikor az internetről ugyan kétes forrásból, de fillérekért hozzájuthat (szinte) ugyanahhoz a termékhez. De ez csak a látszat. Elmondjuk, miért vásárolj eredeti, vagy Apple licenc által gyártott minőségi „gyári minőségű utángyártott” kábeleket.

Az iCloud használata

A felhő alapú fájl-tárolás jó, mert bárhol vagyok, ha van internet, akkor megfelelő eszközzel rendelkezve hozzáférek a fájljaimhoz. A legtöbb felhő alapú fájl-tároló szolgáltatást kínáló megoldás külön, speciális, nevesített mappákat (könyvtárakat) használ. Ilyen a Dropbox, a Google Drive. Ezeknél mentéskor oda kell figyelni, hogy melyik mappa fogadja be a fájlt. Az Apple is hasonló módon

Törött iPhone, mit tegyünk?

Sajnos baleset mindig érheti ezeket a készülékeket, akkor is, ha vigyázunk rájuk. Ha pedig véletlenül leejtjük őket, annak akár rossz vége is lehet. Az újabb iPhone-ok esetében például különösen látványos egy-egy komolyabb zuhanás vagy ütődés végeredménye. Mivel az előlap mellett gyakran a hátlap is üveggel van burkolva, ezért akár teljesen össze is törhet a készülék. Ha

Mac billentyűkombinációk mindenkinek!

Billentyűkombinációk használatával jelentősen felgyorsíthatjuk a munkafolyamatokat, régi Mac-felhasználók persze ismerik ezeket, a Windowsról áttérők pedig szintén sok ismerős kombinációval találkozhatnak, hiszen a legtöbbször elég a Command gombbal helyettesíteni a jól megszokott Ctrl billentyűt, a Mac pedig egyből azt csinálja, amit korábban megszokhattunk. Lehetnek azonban mindenkinek újdonságok az alap billentyűkombinációk terén is, ezért most röviden összefoglaljuk

Képernyővédő fólia, tényleg kell?

Ne felejtsük el, mikor véletlenül leejtettük telefonunkat, de a képernyővédő fóliának köszönhetően mind a kijelző, mind a telefon épségben megúszta a balesetet újra karcmentes állapotban tarthatjuk a kezünkben készülékünket.

Gondok a legújabb iOS 11 és 12 verziók működésével, van pár tippünk!

Sajnos egy ideje már az iOS új frissítéseiről sem mondható el, hogy “egyszerűen csak működik”. Legalábbis nem minden esetben. Az iOS 11 is hozott magával néhány problémát, melyekbe belefuthatunk, így most ezekre igyekszünk megoldást találni, azoknak akik régebbi típusú készülékeiket még nem frissítették a legújabb szoftverekre.

Szépség vs. biztonság – telefontokok

Az ember vigyáz az értékeire. Amikor azt mondjuk, hogy értéke van egy telefonnak, két dologra gondolunk. Az első nyilvánvaló, hiszen az anyagiakat számolva biztosak vagyunk benne, hogy a telefon az egyik legdrágább eszköz, amit magunknál hordunk. Már ez is arra sarkallhat, hogy megfelelő védelemmel lássuk el a készüléket, hiszen miért akarnánk egy szerencsétlenebb mozdulat után